Pop-up Międzymiastowa: Lwówek Śląski - Poznań

Pop-up Międzymiastowa: Lwówek Śląski - Poznań

Na najbliższy czwartek i piątek (16-17 października 2025 roku) zaplanowano 5. odsłonę pop-upu Międzymiastowa. W roli głównej na talerzu wystąpi dziczyzna.

Przed nami kolejna edycja cyklu Międzymiastowa, podczas której Restauracja Cucina ponownie stanie się miejscem spotkania dwóch kulinarnych światów, pasji oraz inspiracji.

Tym razem Bogumił Przybylak - szef kuchni Restauracji Cucina - zaprosił do wspólnego gotowania Mateusza Szpytmę, który na co dzień pełni funkcję szefa kuchni restauracji Lala w Pałacu Brunów.

Tematem przewodnim będzie dziczyzna i jesienne aromaty, czyli dania łączące naturę, tradycję i nowoczesne podejście do kuchni - podkreślają organizatorzy.

Kulminacyjnym punktem wieczoru będzie wykwintne danie główne z jelenia.

Mateusz Szpytma - doświadczenie zdobywał w renomowanych pałacach Dolnego Śląska, m.in. w Pałacu Wojanów, Paulinum i Brunów. Jako szef kuchni oraz trener kulinarny od lat inspiruje młodych kucharzy, a jego autorską specjalnością jest nowoczesna kuchnia polska wzbogacona o elementy francuskie i włoskie.

Bogumił Przybylak - gotował w Polsce i za granicą, kształtując autorski styl oparty na sezonowości, prostocie i poszanowaniu produktu. Pod jego kierownictwem Cucina otrzymała wyróżnienia, takie jak Michelin Guide 2024 i Michelin Guide 2025. Wielokrotnie brał udział w branżowych wydarzeniach i targach gastronomicznych w Polsce i za granicą, dzieląc się swoją wiedzą i inspirując innych kucharzy. Regularnie publikuje artykuły i komentarze w czasopismach branżowych, rozwijając tematykę trendów kulinarnych, filozofii kuchni oraz innowacyjnych technik.

Kiedy i gdzie?

16-17 października 2025, godz. 17:00

Restauracja Cucina, Poznań

Rezerwacje stolików: +48 602 668 800